Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αργυρώ Μουμτζίδου



Η Αργυρώ Μουμτζίδου είναι φίλη της Ιαπωνίας και του Λευκάδιου Χερν. Θαυμάζει το ελεύθερο πνεύμα του και έχει ταξιδέψει στα μέρη που έζησε ο συγγραφέας. Είναι γνωστή για δράση στα ζητήματα επαφής γλωσσών και πολιτισμών. 
Παραθέτω μερικές ιδιότητές της:
• Είναι επιστημονική συνεργάτης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, διδακτολόγος, ειδική σε ζητήματα Πολυγλωσσίας και Επαφής Γλωσσών και Πολιτισμών.
• Είναι υπεύθυνη στην Ελλάδα του ελληνογαλλικού φορέα «Διεθνής Διάδραση-Αδελφοποίηση - Ιnteraction Internationale-Adelphopoiisi».
• Έχει ιδρύσει και συντονίζει την ερευνητική Ομάδα Εκπαιδευτικής Πολυγλωσσίας «Διεπαφή».
• Είναι επιστημονική υπεύθυνη της Γιορτής Πολυγλωσσίας 2014, μία τριήμερη δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΔΕΠΘΕ και με τίτλο «Γλωσσικές διαδρομές. Θεσσαλονίκη, Πολύγλωττη Πόλις», μιας δράσης που ξεκίνησε το 2013 και συνεχίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά.
• Εκδίδει το γαλλόφωνο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Synergies Sud-Est Εuropéen σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σας προσκαλώ να παρακολουθήσετε μια ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική συζήτηση πού έγινε πριν από λίγες μέρες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100,6, με την Αργυρώ Μουμτζίδου και την υπεύθυνη της εκπομπής Γέφυρες (μιας εκπομπής για τις γέφυρες που καταστρέφει ο κοινωνικός αποκλεισμός και για τις γέφυρες που χτίζει η γνωριμία με το διαφορετικό).



Θα ξανασυναντήσουμε την Αργυρώ Μουμτζίδου, για να μας μιλήσει για το ταξίδι της στην Ιαπωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου