Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Κώστας Ευαγγελάτος

Κώστας Ευαγγελάτος


«Kotobuki»
(best wishes-good luck)
tribute to Lafcadio Hearn, mixed media, 2009.

«Η σύνθεση κολλάζ με χαρτόνι πάνω σε τμήμα κεντημένης ιαπωνικής ρόμπας απαρτίζεται από το ιδεόγραμμα ευχή και έναν ευκλείδιο κύκλο με αναγραφή του ελληνικού γράμματος γ εις την ν (νιοστή δύναμη). Κατά την προσέγγιση μου στη σειρά έργων μου bodygraphics/ Σωματογραφίες γ= γένεση, γυναίκα, γεωμετρία. Στο χάος του φόντου έχουμε ένα διάλογο της δυτικής λογικής σκέψης-τόπου καταγωγής του Λευκάδιου και της απωανατολίτικης καλλιγραφίας και συναισθηματικής μυθοπλασίας».
από το σημείωμα του Κώστα Ευαγγελάτου

Το έργο εκτέθηκε στο Deree College το 2009, στο πλαίσιο της έκθεσης «The Open Mind of Lafcadio Hearn», με την ευκαιρία των 110 χρόνων Ελληνο-Ιαπωνικής φιλίας.



«Dedication to Lafcadio»
mixed media, 2014

«Η επιζωγραφισμένη ψηφιακή σύνθεση, με κολλάζ ιαπωνικού γραμματοσήμου επικεντρώνεται στον σκεπτόμενο συγγραφέα. Ίσως νοσταλγικές σκέψεις για επιστολές που δεν έστειλε ποτέ στον τόπο καταγωγής του...»
από το σημείωμα του Κώστα Ευαγγελάτου




Βιογραφικό του Κώστα Ευαγγελάτου στα ιαπωνικά,
από το βιβλίο του καθηγητή Κώστα Ε. Μπέη «Η δίκη του Σωκράτη»,
Εκδόσεις EUNOMIA Verlag, 2001,
για το οποίο ο καλλιτέχνης είχε φιλοτεχνήσει 7 σχέδια.





Οι φωτογραφίες των έργων και το βιογραφικό προέρχονται από το αρχείο του Κώστα Ευαγγελάτου. Τον ευχαριστώ που είχε την καλοσύνη να μου παραχωρήσει την άδεια να τα χρησιμοποιήσω, καθώς και για τις πληροφορίες που μου έδωσε..
With many thanks to Costas Evangelatos for letting me use the photos of his artwork and of the book. I also thank him for the information he gave to me.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου